Yeşil Elmanın Bilinmeyen Faydaları | Yeşil Elma Maske Tarifleri

Yeşil elma ne kadar sıklıkla tüketiyorsunuz bilmiyorum ama kırmızı elma kadar çok sık mutfaklara girmiyor. Sanki yeşil elma, diyet yapanların elması gibi bir etikete sahip olmuş. Hem tadı biraz ekşi hem de kırmızı elma ile arasında fiyat farkı var.

Market reyonlarında hiç dikkat ettiniz mi, kırmızı elma adet ve yer  olarak geniş bir alana sahipken, yeşil elma tüm asaleti ile küçük bir kasada poz veriyor. Biri kolejli, biri burslu gibi :)

Yeşil elmanın faydaları, maske tarifleri



Neyse lafı uzatmaya gerek yok, arz talep meselesi, daha çok tüketmeli ve daha fazla cildimize uygulamalayız. Ben yeşil elmanın vücudumuza faydalarından daha çok, cildimize faydaları nedir, bu konu ile daha çok ilgiliyim.

Aslında hepimiz hemen hemen besinlerin vitamin değeri, faydası nedir vs bir çok bilgiyi biliyoruz, fakat bilgiyi uygulama konusunda eksiğimiz var.

Sadece kısaca genel faydası neymiş onu yazayım, sonra asıl konumuza hemen döneceğim ve gerçekten uyguladığım etkisi müthiş bir cilt bakımı tarifi vereceğim, o yüzden devam edelim okumaya.. 

Yeşil Elmanın Faydaları 

  • A, C, K vitaminleri içerir. 
  • Orta boy yeşil elma 60 kaloridir. 
  • Potasyum, fosfor, kalsiyum, demir,çinko, bakır gibi mineraller içerir.
  • Yüksek lif içerir. 
  • Zengin Antioksidan içerir. 
  • Cilt kanseri riskini azaltır.
  • Metabolizma hızının artmasını sağlar. 
  • Alzheimer, romatizma, astım riskini azaltır.
  • Cildi güzelleştirir.  
Ve son olarak yeşil elmanın çok bilinmeyen faydası ise, kırışıklığı önler ve cilt rengini açar. Bu konu da çok iddalıyım, uygulamadığım hiç bir şeyi burada paylaşmıyorum. Cilt bakım uzmanı değilim fakat yılların birikimi ve tecrübem ile söylüyorum, lütfen yeşil elma tüketin, hem içerden beslenerek hem de dışardan cildinizi besleyerek uygulayın. 

En çok zevk aldığım kısma geldik, besinlerin cilde faydaları ve doğal cilt bakım tarifleri :) Küçük yaşlardan beri evde sürekli organik cilt bakımı yapan bir anneyle büyüdüm, bilgi kaynağım ve donanımım baya kuvvetli, dolayısıyla çocukluğundan beri böyle büyümüş ve uygulamış biri olarak söylüyorum, cilt problemim ve kırışıklık sorunum yok.. 

Yeşil elmanın faydaları, maske tarifleri



Yeşil Elmanın Cilde Faydaları 

  • Kırışıklığı önler. 
  • Cilt rengini eşitler. 
  • Cildi beyazlatır. 
  • Lekeleri tedavi eder. 
  • Kuru cildi nemlendirir.
  • Cilde parlaklık verir. 
  • Pürüzsüz ve taze bir cilt sağlar. 
  • Güneş yanıklarına iyi gelir. 
  • Gözenekleri sıkılaştırır. 
  • Akne ve sivilce izlerini yok eder. 
Mutlaka günde bir elma yiyin, bu elmaların bir kısmı yeşil bir kısmı kırmızı olabilir. İnanın bir ay içinde cildinizin bebek gibi olduğunu parladığını dinç ve taze göründüğünü farkedersiniz. Zaten çevreniz de ki  insanlar emin olun, "cildine ne kullanıyorsun" , diye sormaya başlarlar. 

Kendi uyguladığım ve yaptığım tarifler hep pratiktir, çok fazla zamanımı almayacak uygulamalar yaparım ve hatta genelde mutfakta yemek yaparken, tatlı, kek vs pişirirken cilt bakım işini aradan çıkarırım:) 

Yani şöyle, diyelim ki kek çırpıyorsunuz, hazır yumurta şeker ve yoğurdu çırparken, 2 yemek kaşığı ayırın, yüzünüze sürün, siz kek pişirme işine devam ederken yüzünüzde beklesin, 15-20 dk sonra yıkayın ve nemlendirin.Hiç fırsatım yok maske için diyenler çok oluyor, benim yaptığım gibi günlük akışa sığdırın. Unutmayın, cildinizi ihmal ederseniz, o da sizi ihmal eder. 

Tarife geçelim hemen;


Bir yeşil elmanın çeyrek kısmını rendenin en küçük tarafında rendeleyin, iri taneli değil püre gibi olsun, geri kalan elmayı yiyin:) 

Direk püre hali ile de cildinize sürebilir, 15 dk sonra yıkayıp nemlendirebilirsiniz. 

Ek takviye yapalım elma püresinin etkisini güçlendirelim, cildinizin neye ihtiyacı varsa, örneğin;

Çok kuru pul pul dökülme varsa, elma pürenin içine bir çay kaşığı hindistan cevizi koyun, yoksa vazelin koyun iyice karıştırın, biraz yoğun kıvamlı olsun sürmesi kolay olsun derseniz, içine nişasta ekleyin, karıştırın, temiz cilde sürün, 20 dk bekle ve durula. Nem bombası yumuşacık bir cilt olsun. 

Sivilce problemin varsa ve elma püresini daha güçlü etkili kılmak için, içine 1 tatlı kaşığı kadar limon ekleyin ve 1 tatlı kaşığı kadar bal ekleyin, yine bekletin ve duralayın. 

Cilt rengini açmak ve lekelerden kurtulmak istiyorsan, elma püresine ek takviye, 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve kıvam alasıya kadar pirinç unu ekleyin, karıştır, sür beklet ve yıkayın.

Güneş yanığı lekelerin varsa, elma püresine ek talviye, biraz gliserin ekleyin, cildinize sürebilirsiniz. 

Son olarak, botoks etkisi kırışıklık giderici bir tarif istiyorsanız, elma püresinin içine bir tane yumurta akı ekleyin çırpın, cildinize sürün, iyice kuruduğunu anladığınız da yıkayın ve nemlendirin. 

Tüm yazdığım tarifler mutlaka temiz cilde uygulanmalı, haftada 2 kez den fazla yapılmamalı ve mutlaka nemlendirici ile uygulamaya son verilmeli. 


Hiç yorum yok:

Düşünceleriniz benim için çok önemli, yorum bırakabilir ya da soru sorabilirsiniz.

Değerli yorumlarınız ve sorularınız onaydan geçtikten sonra yayınlanır ve yanıtlanır. Yorumun aşağıda görünmesi ve altına yanıtın girilmesi birkaç gün sürebilir, ara sıra kontrol ediniz.

Blogger tarafından desteklenmektedir.