Peluş Tabure - Puf Nasıl Yapılır

 Tüylü peluşlar ev dekorasyonun da bir çok alanda kullanılıyor. Yastık dekorlarında, yatak ucu, etek örtüsü olarak, hatta halı paspas olarak dekorun bir parçası ve tamamlayıcısı olarak çok tercih ediliyor.

A Beautiful Mess çok pratik ve güzel bir çalışma gerçekleştirmiş. Detaylı inceleyebilirsiniz. 

 Modern stil tarzına uyum sağladığı gibi, bence her stile çok yakışıyor, eğer doku renk geçişlerini iyi ayarlarsanız evinize çok yakışacak bir dekor tamamlayıcı şık bir parçanız olur. 

Peluş puf nasıl yapılır


Peluş puf tabure nasıl yapılır, şimdi asıl konumuza dönelim. Tabure diyorum fakat sehpa olarak bile kullanılır, üzerine direk bardak koyamazsınız belki ama tepsi koyabilirsiniz, hem katmanlı bir dekor daha hoş gözükür. 

Öncelikli 35-40 cm çapında mdf tabaka kestirin, hatta evinizde kullanmadığınız dolap içi raf parçasını bile kullanabilirsiniz.

Peluş puf nasıl yapılır


Daha sonra ahşap sehpa ayakları alın, google de arattığınız da bir çok çeşit görürsünüz, ayak yüksekliği 42-45 cm olabilir. Ayakları monte etmek için zaten yanında plakası ile geliyor, yine de kontrol edin.

Daha uygun fiyatlı ayak isterseniz metal sehpa ayaklarına bakın, siyah çeşit çeşit model var. 

Peluş pu4f nasıl yapılır


Peluş kısmına gelirsek, kumaş satan dükkanlarda var, fakat özellikle instagram üzerinden peluş kumaş ararsanız çok çeşit bulmanız mümkün. Peluş kumaşı yarım metre almanız yeterli, kumaşı monte etmek için bu görselde zımba kullanılmış ama temizlik kısmı rahat olmaz, eğer makineniz var daire kestiğiniz kumaşa şerit lastik dikebilirsiniz, tak çıkar şeklinde yıkama işi rahat olur. 

Bu arada ahşap kısmı sert gelirse metre ile satılan kalın elyaflar var, mdf ölçüsünde kesip tutkalla yapıştırabilirsiniz. 

Peluş puf nasıl yapılır

Tabure ayaklarını evinizin stil ve renk bütününe göre istediğiniz renk boyayabilirsiniz.

Peluş puf nasıl yapılır


Son olarak elinizde eski tabure, hatta yuvarlak sehpanız hazır da varsa, direk onları kaplayın, sıkıldıkça renklerini değiştirebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Düşünceleriniz benim için çok önemli, yorum bırakabilir ya da soru sorabilirsiniz.

Değerli yorumlarınız ve sorularınız onaydan geçtikten sonra yayınlanır ve yanıtlanır. Yorumun aşağıda görünmesi ve altına yanıtın girilmesi birkaç gün sürebilir, ara sıra kontrol ediniz.

Blogger tarafından desteklenmektedir.